Security Care amstelland

Alarmsystemen

Een elektronisch inbraaksignaleringssysteem, ofwel een alarmsysteem, is een belangrijk onderdeel van het totale beveiligingsplan voor een woonhuis of een bedrijfspand. Een alarmsysteem heeft als doel een indringer zo vroeg mogelijk te detecteren. Eens gedetecteerd zorgt een degelijk systeem dat deze zo snel mogelijk weer verdwijnt, daarbij spelen sirenes, flitsers en mistmachines een belangrijke rol. Met een alarmsysteem wordt er voorkomen dat inbrekers op hun gemak kunnen "shoppen" in uw huis en/of bedrijfspand.

Security Care Amstelland heeft jarenlange ervaring met de installatie en het onderhouden van kleinschalige tot en met uitgebreide systemen voor zowel woonhuizen als bedrijfspanden.

Security Care Amstelland houdt, als gecertificeerd beveiligingsbedrijf, altijd rekening met eisen die gesteld zijn door verzekeraars (VRKI), de overheid, de beveiligingsbranche (VEB) en uiteraard de wensen van de klant. Ieder beveiligingsproject is uniek, maatwerk en een zaak van vertrouwen. Om een goed beveiligingsplan te maken, toegespitst op uw situatie, wordt in de meeste gevallen een afspraak bij het te beveiligen woonhuis of bedrijfspand gemaakt. Eén van onze specialisten komt dan bij u langs om gezamenlijk de eisen en mogelijkheden door te nemen.

Een alarmsysteem bestaat over het algemeen altijd minimaal uit de volgende delen: een Centrale Controle en Stuureenheid (CCS, de 'hersenen' van het alarmsysteem), detectiesystemen (bijv. detectoren/contacten), alarmgevers (bijv. sirene/flitser) en een of meerdere bedieningspanelen. Security Care Amstelland maakt enkel gebruik van gecertificeerde componenten. Er zijn ontzettend veel verschillende typen/merken alarmsystemen beschikbaar. Security Care Amstelland heeft de keuze gemaakt voor de onderstaande systemen:

Voor meer informatie over de bovenstaande systemen kunt u op de bovenstaande producten klikken, u wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de fabrikant/leverancier. Mocht u hierna nog steeds met vragen zitten lichten wij deze graag telefonisch of per mail toe. Zo kunnen wij u een goede indruk geven over de mogelijkheden en welk systeem het beste aansluit bij uw wensen.

Een belangrijk onderdeel van een alarmsysteem is een betrouwbare en snelle doormelding van het alarmsysteem. De beste methode voor de afhandeling van een alarmering is met behulp van een PAC (Particuliere Alarm Centrale). De PAC zorgt ervoor dat er altijd gehandeld wordt na een alarmmelding, zelfs wanneer u zelf niet bereikbaar bent. Security Care Amstelland heeft goede ervaringen met Stanley, gevestigd in Amsterdam. Mocht u echter goede ervaringen hebben met een andere PAC dan kunnen wij hier ook in bemiddelen.

Naast een doormelding naar de PAC is het ook mogelijk om alarmmeldingen te ontvangen via:

Nadat een alarmmelding binnenkomt, bij de PAC of bij uzelf, is het noodzaak dat er zo snel mogelijk iemand bij het woonhuis/bedrijfspand aanwezig is om te controleren wat er aan de hand is. De opvolging kunt u zelf doen, tenzij anders vereist door uw verzekering, of extern laten doen. Alarmopvolging uit handen geven is aan te raden wanneer uzelf of een bekende niet binnen 15-20 minuten op locatie kan zijn. Uiteraard geldt, hoe eerder, hoe beter.

Nieuwe alarmsystemen zijn steeds vaker uitgerust met apps, zo ook de systemen van Satel en Alphatronics. Naast de pushmeldingen maakt dit het mogelijk om een alarmsysteem op afstand te bedienen en het logboek uit te lezen. Mocht u thuis een domotica systeem hebben, zoals KNX, XXTER of Creston, is het eveneens mogelijk hier een alarmsysteem aan te koppelen. Voor meer informatie over deze integratiemogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen.

Uiteraard bent u niet gediend van indringers in uw bedrijf of woning. Buiten het preventieve effect dat een alarmsysteem biedt, zal een dergelijk systeem de inbreker niet buiten houden. Daarvoor is het altijd belangrijk om naast een alarm voor een goede bouwkundige beveiliging te zorgen.

Naast de installatie van alarmsystemen kunt u ook een beroep op ons doen voor het onderhoud van uw reeds bestaande alarmsysteem. Heeft u een ander alarmsysteem dan de hierboven beschreven typen, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor het onderhoud of uitbreiden van uw systeem.