Security Care amstelland

Camerasystemen

Bij bedrijven en steeds meer woonhuizen zijn camerasystemen niet meer weg te denken. De camera's schrikken criminelen af en hebben daardoor een preventief effect. Vandalisme en criminaliteit neemt vaak af op plaatsen met camerasystemen. Het "preventieve" effect waarbij de criminelen afgeschrikt worden door de camera's is hierbij het grootste. Voordelen hiervan is dat vandalisme en criminaliteit afnemen op plaatsen.

Naast de kleinere kans op vandalisme en criminaliteit is de kans vele malen groter dat de daders gevonden worden met behulp van de opgenomen beelden. Een camerasysteem kan op veel verschillende locaties worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Of het nou een station, woonhuis of bedrijventerrein is, er is altijd wel een geschikt product.

Een camerasysteem bestaat over het algemeen uit minimaal de volgende delen: een opnameapparaat, software en camera's. Afhankelijk van het type camera's (IP/analoog) kan de systeemopbouw verschillen.

Welk systeem het meest geschikt is voor uw situatie hangt af van vele factoren. Enkele belangrijke parameters die wij meenemen bij de bepaling van het meest geschikte alarmsysteem zijn: lichtomstandigheden, vandalismegevoeligheid, intelligentie van camera's en software, herkenning vs. overzicht, PTZ of vaste camera, mobiele toepassingen, thermische camera's, e.d. Neemt u voor advies over uw specifieke situatie gerust contact met ons op.

Een camerasysteem is op verschillende manieren te combineren met een alarmsysteem. Een van de meest gebruikte combinaties tussen een camerasysteem en een alarmsysteem is videoverificatie. Afhankelijk van de situatie is dit te realiseren via de meldkamer of via een app. Als het alarm een indringer detecteert zal er een melding, afhankelijk van de situatie, naar de meldkamer of de telefoon worden gestuurd, met daarbij een afbeelding, videoclip en/of een livestream van de betreffende meldkamer. Deze functie is zeer interessant aangezien de politie over het algemeen pas gaat rijden nadat een alarmmelding (visueel) geverifieerd is.

Naast dat een camerasysteem goed gebruikt kan worden ter beveiliging kan een camerasysteem ook goed van pas komen voor de volgende punten:

Op de markt zijn zeer veel verschillende cameraproducten leverbaar. In het verleden hebben wij veel gewerkt met allerlei verschillende soorten en merken camerasystemen. Wij staan zelf het meest achter de volgende merken: Alnet VMS, Milestone VMS, Dahua recorders en camera's, Samsung camera's. Op de verschillende productpagina's zijn de bovenstaande merken wat verder toegelicht. Afhankelijk van de situatie kan echter een ander pakket, buiten bovenstaande, beter van toepassing zijn.

Ook voor het onderhoud/beheer van uw systeem bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u een ander systeem dan bovenstaand vermeld? Neemt u gerust contact met ons op, want eventueel hebben wij toch ervaring met deze systemen of kunnen wij u doorverwijzen naar de juiste persoon.